Skip to content

Veel Beter

Veel Beter is aangesloten bij Topsport Flevoland,
een onderdeel van NOC-NSF

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

‘Versterken van het merk met een beheersbare website’

Je kent die reclames van grote hostingpartijen wel:

‘Met … kun je alles voor succes op internet. Van domeinen, e-mail, een webshop tot en met je eigen server! En met je eigen website-maker, maak je je eigen website supersnel! Voor maar 1 Euro! Wow!’

Een grote speedboot op de open zee erbij, haartjes in de wind en je hebt al gauw het idee dat je je bij zo’n grote organisatie moet aansluiten. Deze partijen moeten wel goed en snel zijn, toch? Of toch niet zo mooi als het lijkt…

Totdat opeens je website offline wordt gehaald, kun je niemand te pakken krijgen en heb je een upgrade naar een dure omgeving nodig voor whatever… Oh ja, je zit ook nog vast aan een contract voor de komende X-jaar en je kunt je site niet synchroniseren met je social media, tenzij je een uitbreiding op je huidige contract hebt.

Veel Beter was op zijn zachtst gezegd niet blij met de handelswijze van deze organisatie en zij zullen ongetwijfeld niet de enige zijn…

Converseon kunnen jullie ons helpen? Kunnen jullie de huidige website over zetten naar een eenvoudig beheersbare website met behoud van look & feel? Kunnen we snel schakelen? Lukt dat binnen 4 weken? Krijgen we dan een vast contactpersoon?

Ja natuurlijk, geen probleem! Converseon to the rescue!

De Case: Een responsive website eenvoudig in beheer & inzet van social media

Veel Beter zocht een partner die begreep wat zij met hun fysiotherapie praktijk wilden uitstralen. Resultaatgericht, professionaliteit, performance-verbetering, goed bereikbaar en bovenal veel beter.

De belangrijkste doelstelling was om met behoud van de look & feel de website over te zetten naar een website die geïntegreerd kon worden met de bestaande social media (Facebook, Instagram en vlogs). Wij hebben daar de laatste SEO en conversie-optimalisatie-technieken aan toegevoegd zoals het gebruiken van Call-to-Actions en plug-ins om eenvoudig contact op te nemen.

Veel Beter Responsive

Om gemakkelijk in contact te komen hebben we een Whatsapp functie toegevoegd en hebben we de belangrijkste acties vastgezet in een mobile bottom menu. Hierdoor bevinden de acties zich dichtbij de duim en vereenvoudigen we het voor gebruikers contact op te nemen.

Een ander uitgangspunt was om de social media kansen te benutten. Voor Veel Beter was de belangrijkste uitdaging om krachtige content te publiceren. Hoe kunnen we starten met het creëren van content? Welke richtlijnen moeten we intern hanteren? Kunnen wij wel content maken? En zo ja, hoe dan?

Foto 23 03 2020 14 30 28 scaled

Zelf aan de slag?

Ook jij kunt gemakkelijk goede content creëren. Lees hier onze tips voor contentcreatie.

De oplossing: De kracht van content benutten

Veel Beter heeft dankzij haar klantenbestand een gigantisch netwerk. Van topsporters tot amateursporters, van mensen uit Almere tot Amerika. Ze komen allemaal voor de juiste behandeling naar Veel Beter.

Daarnaast heeft Veel Beter een belangrijke USP: er zijn dagelijks influencers aanwezig die zich belangeloos voor Veel Beter willen inzetten. Hoe krachtig is het als topsporters even een berichtje plaatsen dat ze weer goed zijn geholpen bij Veel Beter? Zelfs het inchecken op locatie heeft een enorm bereik.

Wij zijn direct gestart met het opzetten van een structuur voor de content. Veel Beter heeft niet direct de behoefte aan groei, maar wil zichzelf als kennispartner positioneren. Expert op het gebied van fysiotherapie, performance, voeding en personal training.

Hoe creëer je een sterke contentstructuur? Waar begin je met het creëren van content?

Het doel is om relevante content te creëren waarmee Veel Beter als organisatie meer naar voren komt in Google en Social Media.

We hebben hiervoor een stappenplan gemaakt aan de hand van onze ASAP methode.

  1. Analyse van de omgeving van Veel Beter: wie is de doelgroep? Wat is het onderscheidend vermogen? Waar liggen kansen voor Veel Beter
  2. Strategie vormgeven: Doelstellingen per medium bepalen, KPI’s bepaald, focusgebieden aangebracht
  3. Actieplan: Persona’s maken, contentkalender opstellen, conversie-optimalisatie
  4. Planmatige uitvoering: aan de slag!

Veel Beter heeft tweetallen gemaakt om de uitvoering leuk en gemakkelijker te maken. Het maakt het schrijven en bedenken van content eenvoudig. Bovendien werkt het motiverend voor de collega’s.  En natuurlijk, als je resultaat ziet van je acties geeft het een enorme kick!

De uitwerking hiervan zit in expert-interviews, vlogs en tips. Heb je ze al gezien?

Veel beter
Ondertussen zijn wij aan de slag gegaan met de website. De look & feel van de vorige website was al strak. Kwalitatief goede foto’s, een sterke branding, de boodschap kwam goed over. Aan ons om dit beter beheersbaar te maken in een WordPress omgeving.

Daarnaast zijn we aan de slag gegaan met redirects, hebben we de laadsnelheid verbeterd en een responsive design gemaakt zodat de website ook geschikt is voor mobiel en tablet.

Koppelingen naar social media & Google Mijn Bedrijf zijn ingesteld en redirects van andere websites zijn doorgestuurd. Last but not least zijn natuurlijk Google Analytics ingesteld.

Het Resultaat: Een toekomstbestendige website en gave social media campagnes!

Veel Beter heeft nu zelf de mogelijkheid om aanpassingen door te voeren. Een toekomstbestendige website staat. Wij zijn er ter ondersteuning, voeren updates en upgrades door.

  • De website binnen no-time live
  • Een werkbare website die eenvoudig te beheren is
  • Krachtige content gecreëerd en social media template gemaakt.
  • Sturing en structuur in content
  • Structuur aangebracht in planning
  • Integratie van website en social media

Zelf ook aan de slag met online marketing?

Wij doen dat door online marketing praktisch en toepasbaar te maken met onze bewezen ASAP-methode. We maken het voor jou inzichtelijk wat online marketing campagnes opleveren en zorgen voor Return on Investment. Meetbaar en resultaat gedreven.

Esmé Kruitwagen

Esmé Kruitwagen

Lovende woorden voor deze professionele maar persoonlijke organisatie. Wij wilden graag een eenvoudig beheersbare website. Binnen 4 weken was dit volledig naar wens geregeld.